De gode ideers uke

– Inviterer til «Gründervikua»

Tekst: Per Håkon Pettersen, Glåmdalen

GLÅMDAL: Nok en gang skal etablererne og den gode ideen være i fokus. «Gründervikua» arrangeres for fjerde gang, og nå har byggog anleggsbransjen ekstra fokus. Denne uken skal man pleie og bygge opp de lokale gründerne igjen. Målgruppa er både dem som så vidt er kommet i gang med å realisere ideen sin, og de som fortsatt er på planleggingsstadiet. Mentorene i de lokale næringshagene er i hvert fall klare til å trå til. – Det er flott når både nye og gamle etablerere kan møtes, og bygge nettverk. De som har prøvd ut og kommet stykke på vei med å realisere forretningsideen sin vet ofte akkurat hvor skoen trykker, og kan være en flott støtte for etablerere i startgropa, sier fire representanter for lokale næringshager. Både Tove Gulbrandsen, Odal, Asbjørn Holmen, Grue, Borge Nordfjeld, Magnor, og Eli Wathne, Kongsvinger, har lang og god erfaring med å rettlede gründere som mener de har en god forretningsidé.

INVITERER ETABLERERE: Midt i september er det klart for enda en uke med gründere i fokus. Borge Nordfjeld (fra venstre), Eli Wathne, Tove Gulbrandsen og Asbjørn Holmen gleder seg. FOTO: PER HÅKON PETTERSEN
INVITERER ETABLERERE: Midt i september er det klart for enda en uke med gründere i fokus. Borge Nordfjeld (fra venstre), Eli Wathne, Tove Gulbrandsen og Asbjørn Holmen gleder seg. Foto: Per Håkon Pettersen

Møter næringslivet

«Gründervikua» betyr én aksjonsdag ved alle de lokale næringshagene. Representanter for banker samt Innovasjon Norge vil også være til stede, for at deltakerne skal få flest mulig svar på eventuelle spørsmål og problemstillinger. I Solør blir det ekstra oppmerksomhet rettet rundt landbruksnæringen, en ekstra viktig «bransje» for dette distriktet. – Ofte ser vi at det etablerte næringslivet bistår som mentorer, samt at de skaffer seg lokale underleverandører gjennom å knytte kontakter med lokale etablere. Det blir også etablererkurs i Kongsvinger over seks kvelder denne høsten. Kurset passer for dem som ønsker å starte bedrift, skal overta gård eller har drevet en stund og trenger faglig påfyll. Kurset inkluderer i tillegg fem timer med veiledning. Det er en egenandel på kr 1000 per deltakerbedrift.

Vellykket satsing

I 2011 var det 31 lokale gründere og interesserte som fullførte etablererkurs. Interessen er det ikke noe å si på, for allerede etter første halvår i år var det samme tallet 21 for 2015. – Det er viktig å understreke at det ikke ligger noen forpliktelser i å møte opp på disse kveldene. Selv om du bare har en løselig start på noe som kan bli en forretningsidé, vil vi anbefale at du møter opp! sier de fire. Ofte kan det også være ålreit å prøve ut ideen din i et slikt miljø med mye næringskompetanse – for å bli stilt spørsmålene du ikke har tenkt på selv! – Det trenger heller ikke å være en fersk, uerfaren gründer som kommer. Vi er åpen for å bistå en liten, eksisterende bedrift som ønsker å utvikle videre en ny forretningsidé.

Bildetekst:
– INVITERER ETABLERERE: Snart er det klart for enda en uke med gründere i fokus, og mange arrangementer i de lokale næringshagene. Borge Nordfjeld, Magnor, (fra venstre), Eli Wathne, Kongsvinger, Tove Gulbrandsen, Odal, og Asbjørn Holmen, Solør, gleder seg til Gründervikua.

« Tilbake til arkivet