Fotosuksess i Oslo

Foto-kollektivet Image Troopers dro fra Tindved kulturhage til Oslo for å lansere sin nettbutikk ved en utstilling på Tjuvholmen.

Utstillingen varte fra 24-30. januar og opplevde at over hundre interreserte kom på vernissage, midt i en by med mange andre ting som skjer.

– Fantastisk god mottakelse og mange nye kontakter ble knyttet, sier Janne Amalie Svit og Merete Haseth.

Ambisiøst

Image Troopers består av av Merete Haseth og Janne Amalie Svit. Begge fikk toppkarakterer da de tok sin bachelor-grad i kunstfotografi  fra det svært anerkjente Kent Institute of Art and Design i England. Før de lanserte Image Troopers, jobbet de begge som yrkesfotografer i flere år. Et langsiktig mål er å representere flere av de mest spennende fotografene i Skandinavia. Til nå har de fått med seg Kari-Anne Toth fra Trondheim.

– Tilbakemeldingene var veldig positive og mange synes dette er et spennende konsept. Image Troopers blir som et kunstgalleri på nettet hvor fotografene tilbyr serier med unike kunstfotos, sier Merete Haseth.

Roser fotografene

Den prisbelønte sjefsredaktøren for nettmagasinet aCurator, Julie Grahame, kaller arbeidene «det nordiske mørke». I kontrast til det nordiske lyset, formidler Image Troopers skjønnheten i nettopp det nordiske mørket.

– Det føles herlig å være i gang. Hjemmesiden lever nå sitt eget liv og vi har allerede fått mange henvendelser, sier Janne Amalie Svit.

Gjør kunsten personlig

Gjennom Image Troopers får kunden en unik mulighet til å skreddersy fotokunst etter egen personlig smak,  sier gründerne som har fått støtte av Innovasjon Norge for å realisere sitt nettbaserte kunstgalleri.

Utstillingen ble åpnet ved en kort presentasjon av fotografene og underholdning av pianist Aksel Kolstad, saksofonist Kristoffer alberts og DJ Andy Cross.

Nettside: www.imagetroopers.com

« Tilbake til arkivet