Trenger flere innflyttere

Kirkenes næringshage har utarbeidet en rapport som viser det vil bli investert mellom 4 og 5 milliarder i Sør-Varanger kommune frem til 2020. Investeringen vil skape 350 til 400 nye arbeidsplasser. Og for å fylle disse jobbene trengs det folk som ikke bor i kommunen i dag.

Rapporten viser også at for kommunen er det økonomisk viktig at disse nye arbeidsplassene fylles primært av folk som bor i kommunen.  I tillegg til at folk som bor i kommunen bygger bolig/kjøper bolig, engasjerer seg i lokalsamfunnet og blir en stabil arbeidskraft. Og de bidrar også til mer innovasjon da eierskap og engasjementet er større.

Rapporten som omhandler innflytting og bolyst har også undersøkt hvilke kompetanse som behøves og hva som er viktig for potensielle innflyttere.  I den forbindelse har de intervjuet Erlend Dalen, dataingeniør og innflytter. Og det viktigste for en potensiell innflytter er relevant jobb for to og et sted å bo. Urbane kvaliteter og natur er mindre viktig.

Mer info om rapporten: Frode Stålsett og Arve Tannvik i Kirkenes næringshage (at@knh.no/+47 78 97 79 40)

Les hele artikkelen i Finnmarkingen her..

 

 

« Tilbake til arkivet