Samarbeid imponerer

Samarbeidet mellom Sunnmøre kulturhage og Høgskulen i Volda får gode skussmål av Kulturminister Hadja Tajik. Ministeren var nettopp på lynvisitt.I forbindelse med Ivar Aasens 100 års dag var kulturministeren på besøk i Volda. Og hun visste hva hun skulle få med seg under besøket.

– Jeg spurte Fredric hva jeg burde få med meg når jeg var her, sier Tajik, og sikter til Møre og Romsdal APs andrekandidat til stortinget Fredric Holen Bjørdal fra Ørsta.

Holen Bjørdal tenkte seg ikke om lenge.

Samarbeidet mellom høgskolen og næringshagen er gull verdt. Dette var jeg ikke i tvil om, forteller Bjørdal stolt.

Etter omvisningen

Etter omvisning på skolen tok kulturministeren turen til kulturnæringshagen i Storgata i Volda. Her fikk hun fremlagt kulturnæringenes utfordringer og løsninger av leder Martin Foldal.

– Vi er en av 44 næringshager i Norge og jobber med å gi råd og hjelp til de som trenger det. Vi har særlig fokus på mediefag, som er naturlig med tanke på Høgskolen vi har her, sa Foldal.

Stor på animasjon

Fire av bedriftene i næringshagen er animasjonsbedrifter. Det ene, Raindog Studios, består av nesten hele avgangskullet på animasjon 2010, samt en lærer. I tillegg opplyser kulturnæringshagen at de har totalt 28 målbedrifter, hvorav seks har kontor i næringshagen. Det meste av arbeidet foregår digitalt, som gjør den fysiske plasseringen mer fleksibel.

Fikk mer informasjon

I tillegg til å høre om samarbeidet mellom kulturnæringshagen og høyskolen, fikk kulturministeren også informasjon om Hoppid.no, planene om kunnskapsparkens kultur- og mediafag, kunstsenteret Seanse og mer. Hun ble imponert over det hun hørte.

Fornøyd

Etter besøket er høyskolerektor Per Halse fornøyd.

– Det var et kort besøk, men det er bedre enn ingen besøk, sier han og trekker også frem at samarbeidet mellom høyskolen og kulturnæringshagen er essensielt for mange nyetablerere.

Kulturministeren var også meget fornøyd av besøket.

 

 

« Tilbake til arkivet