Odal Næringshages “drittsekker”

– Uten Odal Næringshages logistikksystem hadde bedriften ikke kommet i gang, sier Truls Brataas – fersk vinner av den prestisjefylte “Årets Unge Gründer”-prisen.Prisen deles ut av Hedmark Fylkeskommune. Den er på 50.000 kroner og ble delt ut for tredje gang tirsdag 24 .september. Vinneren av prisen er gründer av bedriften Db Equipment AS, som selger unike reisebager for sportsutstyr. Disse reisebagene har altså fått navnet Douchebag (drittsekk).

– Navnet har slått veldig godt an over alt, bare ikke i USA. Der er det mange som synes det er kult, men også mange som ikke liker det. Derfor bruker vi gjerne produktnavnet Db der, sier Brataas til Østlendingen. Han synes det var stor stas å få prisen.

Fikk plass og hjelp

Bedriften ble startet i 2011 etter at Truls og twin-tip kjøreren Jon Olsson møttes under en surfetur på Vestlandet. Jon Olssen blir betegnet som en legende i ekstremsportmiljøet og er selv en ivrig gründersjel. Ettersom bedriften vokste, raskt, kom behovet for kontorplass og logistikk. Da det nystartede firmaet fikk plass i Odal Næringshage begynte det virkelig å ta av.

– Vi har fortsatt kontoradresse i Næringshagen og, men har også kontor i Oslo og lager i Danmark, USA og Asia.

Idéen født av behovet

Det spesielle med Douchebag er at den kan justeres i lengden og pakkes sammen til nesten ingen ting når den ikke er i bruk. Den veier lite, er modulbasert og kan settes sammen etter ønsker og behov.

– Det er vanskelig å reise med sportsutstyr. Jeg ville gjøre noe med det. Det er bakgrunnen for Douchebag, sier Brataas, som brukte de to siste årene av mastergraden sin ved NTNU til å utvikle produktet.

I kommende sesong skal Douchebag selges i 20 land. Bagene lages i Kina. Skulle de lages i Norge, hadde de blitt fem ganger dyrere.

Kilde: glomdalen.no, ostlendingen.no, foto: Bjørn-Frode Løvlund

« Tilbake til arkivet