Musikalsk suksess i Tindved med Scoretracks

Peer Taraldsen fra Skogn gjør suksess med filmmusikk laget i en kjeller i Levanger. Under artistnavnet Peer Gynt, og god hjelp fra Tindved Kulturhage, kan han høres i kjente TV-serier og filmer fra blandt annet USA.– Det begynte med at en publisher (musikk-forlegger som selger musikk og rettigheter til bruk av musikk red.anm.) tok kontakt og ville bruke en låt jeg hadde gitt ut på plate. Siden har ballen bare rullet, sier Peer Taraldsen.

Nyetablering

Han har nå etablert selskapet Scoretracks som produserer musikk på oppdrag. Det nye selskapet ble etablert som målbedrift i Tindved Kulturhage som har bistått med etablering og oppføring av nytt studio i en kjeller i Levanger – et lokale som fra utsiden er unnselig men som rommer skaperkraft som når verden over.

– Det er jo ganske svært, og jeg må inrømme at jeg hører etter når musikken kommer når jeg sitter i kinosalen, sier Taraldsen. Men det er ikke sånt jeg tenker på når jeg sitter her.

Kjente filmer og serier

Noe av det mest kjente Peer Taraldsen har produsert for er TV-serien CSI, deler av musikken i storfilmen RED, Six Feet Under, TV-nyhetsmagasinet 60 Minutes med flere. Når utfordringen er å formidle følesen av kjærestepar som blir sprutet ned av en forbipasserende bil, når pistolene kommer frem og spenningen tilspisser seg, innrømmer han at det er en stor utfordring.

– det er mange om beinet, og det handler om å levere hver gang. Hvis ikke jeg gjør det, vil noen andre gjøre det, sier Peer Taraldsen.

Støtte i Kulturhagen

Tindved Kulturhage, sammen med Innovasjon Norge har hatt et samarbeid med Peer Taraldsen og Scoretracks siden januar i år. Målet er fortsette samarbeidet, ut året i første omgang, for så å vurdere hvor man skal ta samarbeidet videre. Taraldsen opplever større og større pågang fra TV og film-produsenter, og sier at han ikke lenger har dag-til-dag oversikt over hvor musikken hans benyttes.

– Jeg får rapporter hvor jeg ser hva som er brukt hvor fra mine publishere og min agent i USA, forteller Taraldsen. På sikt tenker jeg at jeg må utvide med enten flere i selskapet, signere avtaler med musikere, eller begge deler.

Scoretracks samarbeider nå med mange publishere som har hele verden som nedslagsfelt. Blandt disse er Universal og Warner – to av de absolutt største i verden.

Tindved Kulturhages mål er å skape sterke kulturbedrifter i Nord-Trøndelag. Med Scoretracks er de godt i rute.

Kilde: NRK Trøndelag, Peer Taraldsen. Foto: mic.no

« Tilbake til arkivet