Ordførere på «frierferd» til Malaysia

Ordførere på frierferd i Malaysia - Tre ordførere på oljemesse i Malaysia. Fra venstre Bjørn Kahrs fra Randaberg, Christine Sagen Helgø fra Stavanger og Ole Ueland fra Sola. - Foto: foto: Stavanger kommune / Tre ordførere på oljemesse i Malaysia. Fra venstre Bjørn Kahrs fra Randaberg, Christine Sagen Helgø fra Stavanger og Ole Ueland fra Sola.

Av journalist Marianne Terjesen. Foto: Stavanger Kommune.

Ordførere og bedriftsledere fra Stavanger-regionen har vært på oljemesse i Kuala Lumpur. Der har de jobbet for at enda flere lokale selskaper skal få innpass i Malaysia.

Delegasjonen under ledelse av Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø sammen med ordføreren i Sola, Ole Ueland, og Randaberg, Bjørn Kahrs, var på oljemessen OTC Asia for å fronte næringslivet i Stavanger-regionen i Malaysia.

Malaysiske myndigheter er svært interessert i å få etableringer og samarbeid med norske olje- og gassleverandører. Som president i Verdens energibyer og som ordfører i Stavanger gjør jeg det jeg kan for å være en døråpner for næringslivet internasjonalt, sier Christine Sagen Helgø i en pressemelding.

Attraktivt

Hun mener Malaysia akkurat nå er svært attraktivt. Landet blir av mange vurdert som det mest naturlige landet å begynne i dersom en ønsker å starte industriell aktivitet i Sørøst-Asia.

Rundt 15 lokale leverandørselskaper var med i delegasjonen. Greater Stavanger hadde lagt opp programmet sammen med Innovasjon Norge og Intsok. På messen fikk bedriftene muligheter til å treffe mulige samarbeidspartnere og kunder.

Offshore Technology Conference (OTC) har over 40 år lange tradisjoner i Houston, og er et av de viktigste arrangementene i olje- og gassektoren. For første gang arrangeres i år OTC Asia med 20 000 besøkende.

« Tilbake til arkivet