Filmfotograf flytter inn til næringshagen

Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud

– Det gir muligheter for gjensidig samarbeid, nye oppdrag og flere kunder, sier Harry Johansen.

Harry Johansen etablerte Govas Film & Mediaproduksjon AS i 2011, og har gått fra stillfotograf til å bli en meget habil filmfotograf med flere filmer på samvittigheten.

Nå blir Johansen en del av Hermetikken Næringshage i Vadsø

Første filmen hans var «Kasta på land», den andre var «De gode hjelperan», begge filmene gikk på NRK og var i samarbeid med Torill Olsen i Formidlingskraft AS.

Samarbeid med Devold

I tillegg til egne dokumentarer jobber han som fotograf for to andre dokumentarer som sannsynligvis havner på NRK i løpet av året. Den tredje filmen er Johansen alene om, den har fått navnet «Fargene og livet» og har premiere 28. august i år.

– Du må få med at jeg kjøper musikk fra Hermetikken-bedriften til Harald Devold, Studio Neiden. Det betyr at jeg allerede samarbeider med miljøet, sier Johansen.

– Fordeler med å være med i Hermetikken-miljøet er at jeg får muligheten til å være med i et nettverk, at det gir muligheter for gjensidig samarbeid, nye oppdrag og flere kunder, sier Johansen.

Småbruk på si’

Til daglig sitter han på sitt godt utstyrte kontor i Torhop, Tana, der han også bor og driver som småbruker på si’.

– Det er viktig å ha ro til å jobbe med film, men det kan også bli for stille iblant. Da er det greit å vite at Hermetikken bare er halvannen times kjøring østover. Der er bedrifter som er beslektet med min, det er ikke bare en vanlig næringshage, det er en kulturnæringshage, sier filmskaperen fra Torhop.

Mette Westlie, daglig leder i Hermetikken Næringshage, sier at historiefortellere som Harry Johansen er svært viktig for miljøet.

– Historiefortelling gjenn-om film er helt spesielt kompetansefelt, og film er et effektfullt medium. Harry har en kunnskap som er spennende og relevant for de andre bedriftene i Hermetikken, sier hun.

« Tilbake til arkivet