Nyetablert IT-selskap: – Vi skal lykkes uansett

Foto: Magnar Johansen
Foto: Magnar Johansen
Sa nei til 60.000 kroner til nyetablering på Napp.
Innovate AS vil utvikle «felles verktøy for etablererveiledning og oppfølging av nyskapende ideer frem til de kan realiseres i bedrifter i Flakstad».

Bak etableringen står it-gründer Truls Petter Berg i Oslo gjennom sitt selskap Digital Insight (66 prosent), og Peder Skeistrand på Napp gjennom Skeistrand Holding AS. Berg er styreleder, mens Skeistrand er daglig leder.

Truls Petter Berg ble i 2000 kåret til «Årets IT-leder» i Norge. Siden begynnelsen av 1990-tallet har 51-åringen vært sentral i oppbyggingen av flere it-selskap som senere er solgt. I 1997 startet han Component Software som i perioden 1997 til 2001 var Norges raskest voksende IT-selskap.

Samarbeidet med Berg startet etter at Skeistrands selskap Intelligent AS gikk konkurs for et par år siden.

Ingen begrunnelse

Ifølge ordfører Stein Iversen vakte søknaden ingen debatt før formannskapet sa nei til å bevilge et tilskudd på 60.000 kroner.

– Søknaden ble avslått uten begrunnelse. Det er mulig at omstillingsslskapet Flakstad Utvikling er rette organ å kontakte for selskapet. Men vedtaket ble fattet uten begrunnelse, sier Iversen.

Betyr det at formannskapet i Flakstad ikke har tro på etableringen? Eller er det pengemangel?

– Vi har foreløpig ikke fått påfyll på det kommunale næringsfondet. Avslaget er ikke noe uttrykk for at vi ikke har tro på etableringen, sier Iversen.

Nærings- og utviklingssjef Kurt Atle Hansen anbefalte et tilskudd på 60.000 kroner. Hansen viste blant annet til at Truls Petter Berg står bak flere bedrifter i landet med suksess.

– Videre er det viktig for småkommuner å knytte til seg nasjonale innovasjonsmiljø gjennom aktuelle nettverk. Innovate AS har i samarbeid med fylkeskommuner, inkubatorer og næringshager fått koblinger som kan dra nyttig erfaring til kommuneprosjektet, skrev Hansen i saksframlegget.

For å sikre at kommunen fikk nytte av dataverktøyet, anbefalte Hansen at formannskapet kunne kreve kostnadsfri tilgang til tre pilotbrukere fra Innovate AS, samt kurs og veiledning i bruk av verktøyet for næringsutvikling og effektiv service.

– Beklagelig

– Avslaget får ingen konsekvenser for selskapet, men er beklagelig, sier Peder Skeistrand.

Han viser til undersøkelsen nylig om utfordringer i Flakstad knyttet til å bli en mer næringsvennlig komune. Ifølge Skeistrand er dataverktøyet Napp-bedriften er i gang med å utvikle, tilpasset noen av utfordringene for å yte bedre tjenester i forhold til næringslivets behov.

– Vi har inngått et samarbeid med Telemark fylkeskommune, blant annet for å utvikle ikt-system tilpasset gründere. Tanken var at Flakstad som omstillingskommune kunne delta. Nå får vi vurdere andre kommuner, sier Skeistrand som skal følge oppfordringen fra ordføreren.

– Jeg skal snakke med Flakstad Utvikling om dette er et spennede prosjekt for omstillingsselskapet. Jeg oppfatter ikke avslaget fra formannskapet som at kommunen har liten tro på planene.

Nesland

Det gikk bedre for Lill-Anita Olsen Svendsen i formannskapsmøte. Svendsen fikk 30.000 kroner til oppussing av hovedhuset på Nesland til bruk for kurvirksomhet for barn og voksne i billedkunst. I fjor åpnet hun galleri, og skal tilby overnatting og aktiviteter i den fraflyttede bygda. Svendsen søkte om 70.750 kroner.

« Tilbake til arkivet