Kulturnæringene trenger SURSTOFF

Kulturnæringa i Finnmark vil ikke la lokaliseringsdebatter legge hinder for utviklinga av næringa.

Tekst: Torill Olsen.

– Kulturnæringene trenger SURSTOFF, et prosjekt som samler kreftene for å styrke og løfte frem det kreative Finnmark! Det sier Mette Westlie, leder i Hermetikken Næringshage. Sammen med VERK i Hammerfest, Klekkeriet i Alta og Kulturnæringssatsingen i Berlevåg står SURSTOFF klar for å samle Finnmark til ett kulturnæringsfylke.

Liz Rekve, Mette Westlie og Linn Henriksen. Foto: Torill Olsen
Liz Rekve, Mette Westlie og Linn Henriksen. Foto: Torill Olsen

– I stedet for å gå i lokaliserings- og «kamp mot hverandre» fella, skal vi gjøre det stikk motsatte, sier Linn Henriksen som i prosjektgruppa representerer Klekkeriet. SURSTOFF skal forene kulturnæringene i hele fylket ved å sørge for at vi vet om hverandre, framsnakker hverandre, hjelper hverandre og markedsfører hverandre. Henriksen er selv kulturnæringsbedrift i filmbransjen, og vet hvor viktig det er å styrke kulturnæringene slik at enda flere kan starte, drive og leve av det.

– I Finnmark har vi en fantastisk kulturnæring.  Vi har utrolig flotte produkter og tjenester som vi vil at mange flere skal vite om. SURSTOFF skal gjøre disse mer synlig!  Både overfor hverandre og overfor kunder i både inn- og utland, sier en entusiastisk Liz Rekve fra Kulturnæringssatsingen i Berlevåg.

SURSTOFF jobber aktivt for at kulturnæringsbedriftene skal bli sterk og lønnsom.

– Som alle andre næringer er vi avhengig av et marked som skal kjøpe det vi selger. SURSTOFF vil gi kulturnæringene både kunnskap og inspirasjon om hvordan vi kan selge mer og tjene mer penger, avslutter Mette Westlie, daglig leder i Hermetikken Næringshage.

Prosjektet er støttet av Finnmark fylkeskommune og Innovasjon Norge, Finnmark.

Kontakt for mer info

  • Linn Henriksen 951 37 089
  • Liz Rekve 458 79 831
  • Mette Westlie 410 21 591
« Tilbake til arkivet