Landets første app for næringslivet?

TENKER NYTT: Ordfører Anne-Mette Øvrum (t.v.), Tove K. Gulbrandsen, Eva Snare og Hans-Otto Veflen ser muligheter i den nye næringslivsappen. Foto: LARS FOGELSTRAND
TENKER NYTT: Ordfører Anne-Mette Øvrum (t.v.), Tove K. Gulbrandsen, Eva Snare og Hans-Otto Veflen ser muligheter i den nye næringslivsappen. Foto: LARS FOGELSTRAND

Mer enn bare en app.

Tekst: LARS FOGELSTRAND

Sør-Odal kommune tenker digitalt for å få vekst og utvikling. Nå lanseres en egen applikasjon for næringslivet til smarttelefonen.

– Egentlig er det noe mer enn en app. Vi legger også til rette for interaktiv dialog med næringslivet, sier ordfører Anne-Mette Øvrum, som er opptatt av at man skal bli mer tilgjengelig selv om man har små ressurser. Så vidt hun vet er det ingen andre kommuner som tilbyr noe lignende.

Lastes ned gratis

– Innmari stilig, roste en imponert ordfører, da Odalbiz ble presentert i Odal næringshage fredag.

Næringshagen fikk bestillingen fra kommunen for halvannet år siden. Mange planleggings- og utviklingsmøter senere, også med innspill fra næringslivet, er appen nå klar og kan lastes ned gratis. I applikasjonen med Sander bru som bakgrunnsbilde, kan man trykke seg videre til jobb, lokaler, nyheter og kontakt.

– Under jobb presenteres stillingsannonsene på finn.no, også for Nes og Kongsvinger. Når det gjelder ledige lokaler, er dette noe vi tar betalt for og legger ut om man henvender seg til næringshagen, forklarer daglig leder Tove K. Gulbrandsen.

Lett tilgjengelig

I nyhetsdelen presenteres ulike lokale næringslivssaker. Den siste valgmuligheten, kontakt, gjør at man kan sende en e-post til næringshagen med spørsmål. – Et veldig spennende initiativ, synes Hans-Otto Veflen. Foruten å være daglig leder i Veflen entreprenør AS, er han styreleder i næringshagen og leder i Odal næringsforum.

– Stort sett alle har en smarttelefon i dag, nå blir ting man trenger veldig lett tilgjengelig, konstaterer Veflen, som tror appen vil bli brukt.

TILGJENGELIG: Slik ser skjermbildet ut. Foto: LARS FOGELSTRAND
TILGJENGELIG: Slik ser skjermbildet ut. Foto: LARS FOGELSTRAND

Odalbiz

  • En gratis applikasjon til smarttelefonen for næringslivet i Odalen.
  • Her finner man blant annet oversikt over ledige lokaler og stillingsannonser.
  • Sør-Odal kommune står bak i samarbeid med Odal næringshage og Kongsvinger-firmaet Inventive.
  • Selve den tekniske prisen er på omkring 5000 kroner.
  • Et foreløpig mål er 2000 nedlastinger.
  • Appen kan bli videreutviklet.

 

« Tilbake til arkivet