Kvinnelig gründerløft

Det meldes om stor økning av kvinnelige enkeltpersonforetak i distriktene, over hele landet.
Sivas prosjekt «Kvinnovasjon» har nok hatt stor betydning for økningen. Den siste oppdateringen fra Statistisk sentralbyrå viser at 29,7 prosent av alle enkeltpersonforetak i Norge eies av kvinner.

Noen eksempler;

I Sande i Vestfold

Svelvik i Vestfold

Ullensaker, Øvre Romerike

Lillehammer

Skal hjelpe: Mari Thorshaug Fjell (22) fra Mysen har startet for seg selv som personlig trener og skal hjelpe indre østfoldingene å komme seg i form. Foto og tekst: Per-Øyvind Nordberg

Mysen: – Jeg opprettet mitt enkeltpersonforetak i sommer, etter jeg var ferdig med personlig trenerkurset. Nå håper jeg at jeg hjelpe andre til å komme i form på en god og riktig måte, sier Mari Thorshaug Fjell (22).

Thorshaug Fjell er en av mange som har opprettet enkeltpersonforetak innenfor helsetjenester, og tror at dette er en trend som mange kaster seg på.

– Spesielt å jobbe med trening, og det å hjelpe andre med trening er noe som bare blir mer og mer vanlig. Det å ha en personlig trener er noe som er blitt en trend som flere og flere hiver seg på. Jeg ser for eksempel at det ennå er mye mer vanlig i Oslo enn i Mysen, men det er nok bare et spørsmål om tid før det blir vanlig her og, sier Mysen-kvinnen.

Hun jobber også på Family Sports Club Mysen som resepsjonist og treningsveileder. Her får hun holde treningene sine som personlig trener, ved at hun leier bruk av treningssenteret til foretaket sitt.

Les mer på smaalenene.no

« Tilbake til arkivet