Nøysomhet og hardt arbeid gir suksessoppskrift

Tekst: Marita Lundsrud Berg

Det mener leder i Rakkestad Næringsråd, Anja Aarsrud Guerrera. Hun er godt fornøyd med statistikken, som viser at Rakkestadbedriftene klarer seg såpass bra.

– Det er vanskelig å si akkurat hva grunnen kan være, men slik jeg kjenner rakstingen er nøysomhet og hardt arbeid noe som kjennetegner bedriftene, både gamle og nye. Å stå opp om «morran», jobbe hardt, være nøysom og yte førsteklasses service er gjenklangen hos alle, sier Anja Guerrera, daglig leder i Rakkestad Næringsråd.

Mange nisjebedrifter

Hun forteller at mange bedrifter etablerer seg hjemme på gården, det har vi flere eksempler på her i Rakkestad og Degernes, og nevner blant andre August Norge AS, RHJ AS og Rørtec.

– RHJ AS spesialsyr markiser og kalesjer, og andre spesialsydde produkter for bedrifter. De har også hatt en jevn økning og hadde i 2013 driftsinntekter på rundt 5 millioner. Nå har de 5-6 årsverk og firmaet går meget bra. Dessuten at han har hatt fokus på de viktige oppgavene, god kundeservice og å ansette de rette personene som skaper et godt arbeidsmiljø. For eksempel ansatte de en kontordame som kommer bare annenhver mandag for å ta seg økonomi og regninger. Ved å sørge for 20-30 dagers kredittid kan de altså ha en realistisk stillingsprosent på administrasjon inntil den dagen det krever med tid. RHJ driver for øvrig også hjemme fra gården i Degernes, sier hun.

Får god oppfølging

Leder i næringsrådet, Guerrera, nevner også Enmira AS, som etablerte seg for 3,5 år siden. I dag er bedriften levebrød for eieren. – Enmira tilbyr kurs og opplæring innen elbiler og ladeinfrastruktur. Det var ønsket om å jobbe med en bærekraftig og «grønn» bedrift som drev Jan Tore Gjøby og Enmira fremover. Enmira AS holder til i Navet Næringshage der de er en såkalt målbedrift. Det er et tilbud vi har til gründere her i Rakkestad og bedriften følges da gjennom etablering og de første oppstartsårene. Dette gjør de gjennom rådgivning og oppfølging av entreprenører, kompetanseheving, nettverksbygging, prosjektledelse og -utvikling, avslutter hun.

© Rakkestad Avis

« Tilbake til arkivet