Økte salget med 200 prosent

Hilde Brenne Rugås i Allergikokken AS har all grunn til å smile.

hildehildehilde

 

Den tidligere inkubatorbedriften Allergikokken AS har økt salget av Hildekaken med hele 200 % siden i fjor. – Det har skjedd mye og nå er vi på rett vei. Det er svært positivt og det blir spennende å se hva som skjer fremover, sier Hilde Brenne Rugås.

Allergivennlig mat

Hilde har et brennende ønske om å bedre utvalget og opplysning rundt allergivennlig mat, tilbud og produkter. Slik ble først Allergikokken til, så Hildekakene. – For et år siden byttet jeg distribusjonsselskap og det utgjorde hele forskjellen, forklarer hun.

Selskapet Alma har blant annet sikret at kaken er fastvare i hele 150 Coop-butikker i Norge. – Jeg har nå ansatte som baker kakene slik at jeg kan fokusere på salg og andre ting. Målet er å få ansatt en baker fra nyåret, forklarer hun.

Inkubator

Allergikokken var en del av Iparks inkubator frem til 2011, og Ipark har fremdeles eierandeler i bedriften. I dag lages kakene i det gamle meieriet på Sand i Suldal. – Befolkningen der er svært positive. De støtter meg hele veien, sier hun. Mye av suksessen bak kakene ligger nok i at kakene er håndlagde. Og bruken av gode råvarer som brunt sukker, frukt og bær er viktig.

Målbedrift

Etter endt inkubatorperiode har Allergikokken etablert seg i Suldal Vekst Næringshage, og er en av målbedriftene.

181080_486709764722594_420081727_n

« Tilbake til arkivet