Nå blir det reklamefilm i Øst-Finnmark!

Tekst: Torill Olsen

Et Vardøfirma med to vestlendinger bak kamera starter opp et reklamefilm-selskap så snart markedsundersøkelsen er ferdig. Deltar du på den kan du vinne en gratis filmsnutt til en verdi av 10.000 kroner og være med på å støtte det første rene reklamefilmselskapet i Finnmark!

Alle bør få muligheten

Fix Film heter firmaet som er klar for oppdrag hvert øyeblikk. Bak selskapet står Martin Fotland og Tom Paulsen med solid filmfaglig bakgrunn og ambisjoner om å bli det første og beste reklamefilmsselskapet i fylket. Visjonen er å gi alle muligheten til å bruke film til promotering uten at det må “koste skjorta”.

Fortjener å bli filmet

– Vi kom til Vardø for halvannet år siden og har blitt kjent med et fylke og et folk som fortjener å vise seg frem gjennom bruk av film, sier Fotland, og forteller at de allerede har hatt test-oppdrag for Blues i Vintermørket og Vardø museum. – Dessuten har vi vært på en fantastisk rundtur i fylket for å filme, knytte kontakter og bli kjent med de omgivelsene vi skal jobbe i, sier Tom Paulsen entusiastisk.

Skreddersy løsninger

Men for å møte kundenes behov må Fix Film vite hva kundene i Finnmark vil ha. Derfor er de i gang med en markedsundersøkelse. – Det er for å gi oss informasjon om kundene slik at vi kan lage en best mulig løsning for dem, rett og slett skreddersy et tilbud. Vi kan lage alt i fra en liten snutt på hjemmesiden til bedriften til et større prosjekt som skal promoteres på Youtube eller andre nettkanaler. – Det kan vi gjøre for både store og små bedrifter, sier Fotland.

Verdifull premie

Den som svarer på undersøkelsen kan bli den heldige vinner til å få produsert en filmsnutt til en verdi av 10.000 kroner. Dette betyr at du enten får en dokumentasjon av en dags foredrag/kurs, et intervju, en filmannonsering eller en del av et større filmbehov. – Vinneren velger, sier Tom. Hvis du vil være med på undersøkelsen og få sjansen til å vinne premier, trykk på denne lenken: https://www.facebook.com/FixFilmFinnmark

Fix FilmUvurderlig støtte

– Vi har hatt stor hjelp fra Innovasjon Norge i Finnmark som har bistått oss med etablerertilskudd og mentorordning. Dessuten har nettverket i Hermetikken Kulturnæringshage vært uvurderlig som samarbeids- og kunnskapskilde. Uten denne støtten har det ikke vært mulig for oss å ta risikoen med å starte noe så ambisiøst som et reklamefilmselskap i Øst-Finnmark, sier Fotland.

Viktige kulturnæringsgründere

Mette Westlie, daglig leder i Hermetikken Kulturnæringshage, mener at det er viktig å bistå, støtte og slå ring om kulturnæringsgründere som Fix Film. – Det gjør nettverket sterkere fordi vi får inn ny kompetanse og nye formidlingsformer i en del av landet som er langt fra markeder og avhengig av promotering. Det er også viktig for de som våger å starte egen bedrift å ha et nettverk som støtter dem og heier på dem! Sånn blir hele regionen styrket, avslutter Westlie.

« Tilbake til arkivet