Solide utsikter for Senja

Tekst: Kyst og fjord.

Sjømatprodusent Rita Karlsen på Husøy har all grunn til å være optimist. En fersk rapport om Senja viser at sjømatomsetningen her kan nå ti milliarder kroner de neste 15 årene.

Rita Karlsen på Husøy driver både fiskekjøp og lakseoppdrett. Foto: Øystein Ingilæ
Rita Karlsen på Husøy driver både fiskekjøp og lakseoppdrett.
Foto: Øystein Ingilæ

Senja Næringshage har utarbeidet en rapport som gir all grunn til optimisme. Mandag ble den presentert av ordfører Geir-Inge Sivertsen under en sjømatkonferanse på Finnsnes, skriver Nord24.no.

Godt i gang

Sjømatprodusentene her er allerede godt i gang. I 2013 omsatte sjømatnæringa i Senjaregionen for 3,9 milliarder kroner, hvorav 2,3 mrd. kroner i oppdrett og 1,3 mrd. kroner i fiskeri. Ifølge rapporten ligger det an til at denne omsetningen kan være på 10 mrd.kr i 2030, og at antall arbeidsplasser i næringa kan dobles på 10 år.

Midt i smørøyet

– Det er Troms og Finnmark som har størst potensial for vekst i sjømatnæringa, og vi i Senjaregionen er midt i smørøyet. Vi har de to eneste rekefabrikkene i landet, et sterkt flåtegrunnlag, store industriaktører som Nergård og landets tredje største oppdrettsselskap Salmar Nord. Og vi har folk på Nord-Senja som tør å satse i næringa, og som er landsdelens svar på «sunnmøringer». Jeg håper ikke de blir fornærmet av den sammenlikninga, sier Sivertsen til Nord24.no.

« Tilbake til arkivet