Filmlyd og musikk-kompetanse av ypperste klasse

Han har ambisjoner om å bli ledende innenfor filmlyd -og musikk i Nord-Norge, og han er på god vei. Kim-Erling Johansen er Vadsøværingen som satser i nord, nå er han i gang med å bygge et lydstudio som skal tilpasses lyddesign og lydproduksjon for film og TV. Nylig ble han medlem av Hermetikken med en spesialkompetanse som styrker miljøet.

Store oppdrag

Kim-Erling er ingen novise innenfor bransjen. Siden 2009 har han jobbet med et 20-talls reklame- og promofilmer, et 10-talls spillefilmer og tv-serier pluss et 20-talls kortfilmer. – Jeg har fått muligheter til å være med på Hjerterått, Hellfjord, Kill Buljo 2 og 7 Sami Stories som ble laget i fjor. Framover nå skal jeg jobbe med et stort reality tv-konsept, en kortfilm og forhåpentligvis en stor produksjon til høsten. Det blir nok også noe festival og konsert-jobbing i løpet av sommeren, sier han.
Les også: – Filmstipend til Knut Erik Jensen og Kim Erling Johansen

Eget firma

Johansen Audio heter firmaet til Kim-Erling som han startet i 2009. Han er utdannet fra Norsk Lydskole, NISS, og startet for seg selv først og fremst fordi han måtte ha et foretak. – Jeg begynte å jobbe i Oslo og der var man avhengig av å ha et foretak, forteller han. I firmaet sitt jobber han som lydtekniker innenfor film/tv, studio, musikkproduksjon og live. – For kunder kan jeg tilby det meste innenfor lyd, men hovedfokuset mitt er nok lyddesign og musikkproduksjon mot film/tv.

KimLydReinj.pg
Muligheter i nord

Kim-Erling bor nå i Vesterelv i Nesseby kommune med samboer og ett barn etter 12 år “sørpå”, dvs. i Trondheim og Oslo. Her hjemme bygger han lydstudio og jobber mot sitt mål om å bli ledende innenfor filmlyd -og musikk i Nord-Norge. – Jeg ønsker å vokse som bedrift og utvikle meg innenfor det jeg gjør. Det tror jeg Hermetikken absolutt kan hjelpe meg med. Jeg jobber allerede med folk i Hermetikken-miljøet. Har samarbeidet med Harry Johansens film Fargene og livet, med Harald Devold på flere prosjekter, og Trine Hamrans Borderstories. Jeg er også en del av Kooperativet Kulturscene og jobber der som teknisk ansvarlig, så Hermetikken-miljøet var ikke fremmed for meg, nå er jeg medlem, sier han.

En styrke for Hermetikken
– Vi har lenge ønsket at Kim-Erling skulle bli medlem av Hermetikken-miljøet. Hans kompetanse på lyddesign, musikk, film osv. passer som hånd i hanske med flere av de andre kulturnæringsbedriftene og prosjektene vi holder på med i næringshagen. Det sier daglig leder Mette Westlie og understreker at spesialkompetansen som Kim-Erling sitter på er sjelden kost i vår del av landet. – Desto viktigere er det at han styrker vårt miljø og at vi forhåpentligvis styrker hans bedrift.

« Tilbake til arkivet