De viktige designerne

Når designere, fotografer, illustratører, tekstforfatter og web-utviklere har gjort en god jobb, vises det på bunnlinja til andre selskap.

Tekst: Sigrid M. Jansen, Rørosregionen Næringshage

Å måle verdiskaping i tradisjonelle næringer er lett. Du kan lese det av bunnlinja til hvert enkelt selskap. Men når designere, fotografer, illustratører, tekstforfatter og web-utviklere har gjort en god jobb, vises det på bunnlinja til andre selskap. Derfor er kompetansen i de kreative næringene så viktig! Røros har mange svært dyktige designere og web-utviklere, og de leverer stadig nye produkt!

Foto: Tom Gustavsen
Foto: Tom Gustavsen

Solide fagmiljø på Røros

Flere markante designmiljø holder til på Røros. De gjør seg bemerket gjennom å levere tjenester for kundene sine med svært høy kvalitet. Reiselivs- og lokalmatnæringene er av de som har fått solid drahjelp på strategi, merkevarebygging, foto, design, emballasjeutvikling og nettsider gjennom mange år. Design-, foto- og utviklermiljøene i Form til fjells, Godtfolk og Frontal Media har vært sentrale aktører vi utviklingen av andre næringer. I Rørosregionen Næringshage blir vi dessuten alltid så glade når vi ser at mange av våre målbedrifter samarbeider for å utvikle hverandre videre! Eksemplene er mange, virkelig mange. Her er to som er helt ferske:

Nye nettsider til Røros Hotell

Frontal Media har levert nye nettsider til Røros Hotell. Tekst og ny struktur på hjemmesiden er utviklet av Sandbakken & Norvik Kommuniké i nært samarbeid med Frontal Media og kunden. Profilfotoene er tatt av Tom Gustavsen. Både kunden og leverandørene er målbedrifter i næringshagen. Hjemmesiden er utviklet på publiseringsløsningen WordPress og designet med ekstra fokus på innhold for å selge opplevelser og Røros, i tillegg til tjenestene og tilbudene til Røros Hotell. Systemet er tilpasset desktop-skjermer så vel som håndholdte enheter – for bedre å kunne ivareta et voksende mobilt marked. Den online bookingløsningen fra Synxis er integrert i hjemmesiden, slik at det blir enkelt for brukeren å booke rom, enten via mobil- eller desktopløsningen. Samtidig er det lagt til rette for direkte språkveksling mellom norsk og engelsk via en tilpasset løsning som erstatter alle elementer på en side med den tilsvarende oversettelsen.

Se den nye nettsiden til Røros Hotell, bli bedre kjent med Frontal Media

Foto: privat
Foto: privat

Nettsider til Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk

Form til fjells er hovedleverandør av design og profilmateriell til det som har utviklet seg til å bli Midt-Norges nest største bryggeri; Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Både bryggeriet og Form til fjells er målbedrifter i næringshagen. Den nye og skreddersydde nettsiden er like god for øyet som ølet er for ganen. Alkoholloven gjør det ikke mulig å vise selve ølet, men illustrasjonene fra etikettene til alle seks øltypene integrert på siden. Øl-etikettene har utgangspunkt i Røroshistorien, med figurer hentet fra bl.a. Falkbergets diktning. Designteamet i Form til fjells har bestått av illustratør og designer Svein Arne Aspås, designer og web-ansvarlig Astrid Wolden, fotograf Tom Gustavsen og prosjektleder Maren Todal. Nettsiden er laget i en skreddersydd publiseringsløsning utviklet i samarbeid med Creatur Media. Løsningen gir større frihet enn en WordPress-mal, og med litt opplæring og erfaring fra web-publisering skal kunden kunne vedlikeholde siden på egen hånd.

Se nettsiden til Røros Bryggeri & Mineralvannfabrikk

Bli bedre kjent med Form til fjells

« Tilbake til arkivet