Forskning med smak

Forskningsdagene 2015 – en annerledes matfestival i Midt-Troms 16.-26.09

Tema for årets forskningsdager er MAT. Mat er noe som opptar oss alle. Her i Midt-Troms bor vi midt i matfatet, og temaet er som skreddersydd for vår region. Vi har råvarer av høy kvalitet både fra havet og landjorda, og vi har lange tradisjoner med å høste av naturens matfat.
plakat

Mat er aldri bare mat. Mat er politikk, kultur, religion og tilhørighet. Vi samles rundt matbordet, og et godt måltid kan være en brobygger mellom generasjoner og kulturer. Matlyst gir livslyst, og ernæring og et næringsrikt kosthold er særlig viktig for de eldste og yngste blant oss.  Under årets forskningsdager får vi høre med om alt dette

Også i år kommer forskere hit med aktuelle foredrag. Vi får besøk fra blant annet Nofima, Framsenteret, Norges Arktiske Universitet, Akvaplan-Niva, Nord Norsk Vitensenter og Kreftforeningen. Vi har også fått på banen lokale krefter fra både næringsliv og frivilligheten.  Forskningsskipet Johan Ruud tar imot skoleklasser og andre interesserte. Små og store får praktisere og lære på Forskningstorget i Kunnskapsparken lørdag 19.september.

I Midt-Troms det er Senja Næringshage som har ansvaret for program og gjennomføring med støtte fra Troms Fylkeskommune. I tillegg har vi mange av de faste arrangørene med på laget, og også noen nye som har kommet til i år. Vi har med oss både kommunene i regionen, Studiesenteret Finnsnes og studiesenteret.no, næringslivet, bibliotekene, Newtonsenteret, Midt-Troms Museum, det regionale eldrerådet, bygdelag med flere som arrangører.

Program

« Tilbake til arkivet