-Velfortjent

Uteliv i Nordkapp vant årets Næringslivspris.

Tekst: Randi Iren Olsen, Finnmarksposten.

Næringslivsprisen ble delt ut for 3. gang under Nordkappregionen Næringshage sitt julebord seminar i forrige uke. Og årets vinner var seminarets vert. Det var over femti påmeldte til arrangementet, som også arrangeres etter samme modell flere steder.  Næringslivsprisen består av en sjekk på 25 000 kroner som er ment å brukes til utviklingstiltak innad i bedriften og et diplom.

Gode kandidater

De som var nominert i år var Brillehuset Honningsvåg as, for sitt ungdommelige pågangsmot og nytenking. Perleporten Kulturhus for sitt engasjement og verdiskapning, samt unike produktutvikling og Uteliv i Nordkapp for sin nytenking, ståpå vilje og sin alltid tilstedeværelse.

pris
– SAMLET: både juryen som besto av Dan Nilsen, Lars Helge Jensen og Ina H. Olsen, samt de nominerte bedriftene her presentert med Odd Arne Nilsen (Ute liv i Nordkapp), Robert Sandmo (Brillehuset) og Jens Bernhard Thomassen (Sparebank1 Nord-Norge). Den tredje nominerte som var Perleporten kulturhus, var ikke tilstede.
Takknemlig for utmerkelsen

– Dette føler vi at vi fortjente, sier en smilende Odd Arne Nilsen, eier og daglig leder av de tre bedriftene som utgjør Uteliv i Nordkapp. Uteliv i Nordkapp ble oppnevnt til Næringslivsprisen i 2012, men rakk da ikke opp. – Vi er en av de få familiebedriftene i Nordkapp, og vi jobber hele tiden med nye prosjekter, sa Nilsen når han takket så mye for prisen.

Næringslivsprisen 2015 Om vinneren:

Vinneren av Næringslivsprisen 2015 er bastion i Nordkappsamfunnet, og er en aktør mange setter pris på. Aktøren er med på å skape liv og røre både for unge og gamle, og juryen tør å påstå at alle har et forhold til aktøren på det ene eller det andre viset.

Støtte lokalsamfunnet

Aktøren er kjent for å alltid stille opp for lag og foreninger, men innehaverne er også aktive og engasjerte utover dette. Innehaverne reinvesterer også det de tjener, og dermed gir de tilbake til samfunnet.

Eksistert siden 1959

Vi må tilbake til 1959 for å finne åpningsdatoen. Familien overtok driften i 1989, og videreførte selskapet til dagens eier på midten av 90-tallet. Siden familien overtok har aktøren vært et fantastisk eksempel på en familiebedrift der alle bidrar og står på.

Stabil bedrift

Aktøren leverer et stabilt, men variert tilbud til fastboende og tilreisende. Selskapet består av tre uteliv- og serveringssteder, og kan derfor tilby noe for en hver smak – øltørste, fiskesultne eller danseløver – alle finner noe de liker. Aktøren er et viktig møtested, der blant annet verdensproblemer løses over en kaffe og bløtkake. Og onde tunger skal ha det til at aktøren innehar kommunens viktigste politiske arena sa Jens Bernhard Thomassen, leder for Vest Finnmark finans i Sparebank1 Nord-Norge.

« Tilbake til arkivet