Opp til toppene

Tekst: Tone Marit Sørensen, Bladet Vesterålen

Hva gjør du når du allerede har solgt flomvern for 50 millioner kroner, og så mange syntetiske vinkorker at fabrikken måtte bygge ut? Og dertil har bodd fem år i New York og seks år i San Francisco? Jo, da flytter du til Fiskebøl for å dyrke fram nye gründere og vekstbedrifter i Vesterålen og Lofoten. For Helge Krøgenes på Fabrikken Næringshage er jobben en livsstil, og naturen noe som nytes fra vannskorpa og helt opp til fjelltoppene.

tegning
Helge Krøgenes tegnet av avistegner Olav Sandvik.

Fra 1. oktober i fjor var Helge Krøgenes på plass som daglig leder for Fabrikken Næringshage, der han også har tittelen forretningsutvikler. Hvordan har det vært å jobbe her? – Det er fantastisk. Jeg har jo jobbet med forretningsutvikling siden jeg gikk ut av skolen, så å si. Og så har jeg bodd totalt 11 år i USA der jeg har jobbet med norske prosjekter fra Norge til USA, sier Helge, som også har jobbet for Innovasjon Norge i San Fransisco som trade commissioner eller eksportutsending. – Norge er langt framme teknologisk, men vi er ikke så veldig gode på markedsføring, sier han.

Raskest voksende bedrift

Han er av typen som er en god selger, tillitvekkende, lavmælt, sjarmerende og trivelig. Og han har definitivt havnet på rett hylle i livet, gründerånden har vært til stede helt siden han forlot skolenbenken. I hans rikholdige bakgrunn er det opptil flere sukessbedrifter.

Les hele saken HER

« Tilbake til arkivet