Blått kompetansesenter har åpnet!

Tekst: Synnøve Aukan TKK

Fiskeriminister Per Sandberg
Fiskeriminister Per Sandberg

Blått kompetansesenter på Frøya ble offisielt åpnet i dag, 2. juni, knappe to og et halvt år etter beslutningen om at senteret skal bygges. Fiskeriminister Per Sandberg sto for snorklipping og snakket i sin tale om viktigheten av å utvikle blå næringer på bærekraftig vis.

Espen Susegg i SIVA
Espen Susegg i SIVA
Samler næring, forskning, innovasjon og utdanning

Kompetansesenteret skal samle næring, forskning, innovasjon og utdanning og eies av Gåsø Næringsutvikling AS og SIVA. Både Espen Susegg og Lise Bartnes Aalberg var representert fra SIVA under åpningen.

En av 23 leietakere

Trøndersk Kystkompetanse, Næringshagen for Hitra og Frøya er en av de 23 leietakerne i bygget, her finner vi også aktører fra både næringen, leverandører til havbruk og ikke minst har den videregående skolen på Frøya lokaler her.

Blir lett tilgjengelig

Daglig leder i TKK Nils Jørgen Karlsen sier at han gleder seg til å være samlokalisert med så mange spennende aktører. At det blir lett å bare stikke innom å få den gode praten over kaffekoppen. Det å være så mange bransjer samlet vil føre til mer åpenhet og ufarliggjøring, dette vil gjøre det enklere å løse felles utfordringer

« Tilbake til arkivet