Fikk jobb, flyttet hjem

Tekst/foto: Randi Grete Kalseth-Iversen, OPP

Victoria Stensrud tenkte at hennes høyere utdanning ekskluderte henne fra å få seg jobb i hjembygda. Etter seks år som student, hvorav noe av studietiden i Sveits, var Stensrud klar for å starte karrieren. Med bachelor i økonomi og administrasjon, med profil i ledelse og innovasjon fra Universitet i Ås, og master i internasjonal ledelse fra Franklin University i Sveits i bagasjen, var hun klar for å jobbe hvor som helst i verden. – Det var én ting jeg kunne si med sikkerhet, når vennene mine spurte, og det var at jeg ikke kom til å ende opp i Oppdal. Det var ikke internasjonale nok muligheter her. Stor var derfor overraskelsen da en venninne sendte henne utlysningsteksten der Nasjonalparken Næringshage utlyste stilling som trainee. En jobb der hun ville få erfaring og kompetanse til å sende henne videre på arbeidsmarkedsstigen.

flyttet-hjemFIKK 27 SØKERE

– Flere burde få øynene opp for hva en traineestilling er, sier daglig leder i Nasjonalparken næringshage, Tina Selbæk. Hun mottok 27 søknader på stillingen, og ni har vært til intervju. For hennes bedrift betyr en slik stilling et tilskudd av ny kompetanse. – Det er kjempesunt, vår refleksjon var at det er nyttig å ha inn noen som ser på dette som et springbrett og en mulighet. Hun forteller at Nasjonalparken Næringshage er medlem i nettverk av business og innovation centres i hele Europa, der blant annet to av de ansatte deltok på workshop i Brussel i fjor. I tillegg samarbeider de tett med Trøndelags Europakontor i Brussel. – Vi har bedrifter som har internasjonale samarbeid her i vår region, og det finnes muligheter til å bygge seg en internasjonal karriere også her i Oppdal. Hun sier det var ekstra artig å ansette noen som har nettopp dette som ambisjon. – Det genererer mye for bedriften å ansette noen som har ambisjoner både på egne og bedriftens vegne.

LAGER NETTVERK

I tillegg til at Nasjonalparken Næringshage har ansatt en trainee i en ettårig stilling, hadde de plass til å ansette flere, siden Silje Granum går ut oi svangerskapspermisjon. – En av de andre søkerne får et løp der hun kan skrive masteroppgave og ha praksis her, det er Mari Erdal, som jobber med sin master i Innovasjon på Lillehammer, sier Selbæk. Helst ville hun ha ansatt alle søkerne, om hun kunne. – Vi holder kontakt med søkerne, og dukker det opp stillinger, setter vi dem i kontakt med dem det gjelder, sier Selbæk. Stensrud skal også jobbe med Talentverket, som Silje Granum har jobbet med i næringshagen. Det handler om å knytte studenter og lokalt næringsliv til hverandre. – Det er spennende, for jeg har egne erfaringer og egen forståelse knyttet til det selv. Det handler om å få folk til å vite om mulighetene som finnes.

« Tilbake til arkivet