– Helt genialt med gründerkafé

Tekst: Kjell Ragnar Hermansen Glåmdalen

EIDSKOG: Det er mye å tenke på når man vil starte eget, men Trond Arild Aaserud mener han får all mulig hjelp og gode råd på gründerkafeen.

grunder
Gründer: – Jeg har vært i kontakt med Magnor Næringshage tidligere, men dette er mitt første møte med gründerkafeen, og jeg har bare positivt å si om den ut ifra det jeg har hørt i dag, sier Trond Arild Aaserud. (Foto: Kjell R: Hermansen)

Trond Arild er i ferd med å starte opp sitt eget transportfirma, og vet det er mye å sette seg inn i for en som vil starte eget. – Jeg er her i hovedsak for å få informasjon og å lære litt. Få ulike innspill fra forskjellige vinkler, forteller Trond Arild Aaserud. – Jeg har ordnet meg en avtale med et nyetabler stylingfirma i Kongsvinger og et transportfirma ved grensen allerede før firmaet er oppe og går. Forhåpentlig kan jeg starte opp neste uke takket være hjelpen jeg får herfra. Uten dem ville det tatt mye lengre tid, sier Trond Arild Aaserud.

Informasjon og hjelp

– Det er mye å sette seg inn i når man skal starte for seg selv. Ofte tror man at man ikke har noe å lære, men man kan lære noe uansett, og da er det viktig å suge til seg det man kan av informasjon og hjelp, sier Trond Arild, som mener en slik gründerkafé er genialt.

Hjelp til det meste

– Ja, dette er helt genialt. Her får man svar på alle typer spørsmål og man får svar med en gang uten å måtte ringe rundt til ulike personer. Det er liten tvil om at det er samlet mye kompetanse her. Så de som tenker tanken på å starte noe eget anbefaler jeg på det sterkeste å ta kontakt med dem som driver Gründerkafeen. Det er utrolig trivelige og dyktige folk som kan hjelpe deg med det meste, sier Aaserud.

WP_20170207_18_07_04_Pro
Råd: – Ha alltid med deg visittkort, for du vet aldri når du møter noen som kan ha betydning for deg senere, sa Ola Rostad fra Tretorget. (Foto: Kjell R. Hermansen)

Klar for oppdrag

– Jeg har vært i kontakt med Magnor Næringshage tidligere, men dette er mitt første møte med gründerkafeen, og jeg har bare positivt å si om den ut ifra det jeg har hørt i dag, sier Trond Arild som ikke er redd for ikke å få oppdrag.
– Med den store ekspansjonen av internetthandel har jeg mye å hente. Jeg regner må å bruke halve tiden på å kjøre småvarer over hele landet. Jeg kommer til å kjøre Trondhjem og Stavanger fast. Men også Bodø, Namsos og Bergen er aktuelt. Så det er bare å ta kontakt med Aaserud Transport, smiler Trond Arild Aaserud.

Gründerkafé, hva er det?

– Det er et møtested, primært for dem som har, skal eller har lyst til å starte en bedrift, forteller daglig leder Borger Nordfjeld, i Magnor Næringshage AS. – Det er et møtested der man kan møte likesinnede eller allerede etablerte virksomheter. Og det siste er ofte en suksessfaktor. Da får man utvekslet erfaringer og ufarliggjør ting samtidig som man har fokus på det som kan være en utfordring.

borgar
Borger Nordfjeld, daglig leder Magnor Næringshage AS (Foto: Kjell R. Hermansen)

Her i dag har vi nærmere 15 gründere og de har forskjellige ståsteder. Noen er helt på tegnebrettet, mens andre har startet, og trenger bare litt påfyll. Og alle som trenger en etablereropplæring får tilbud om det. Det er Hedmark fylkeskommune som sponser opplæringen slik at det skal være et lavterskeltilbud. Så har du en idé til egen bedrift, er gründerkafeen stedet. Den er bare to ganger i året, men det er bare å ta kontakt med oss i Magnor Næringshage, sier Borger Nordfjeld.

– Vi har med oss gode krefter

– Skal vi få nyetableringer, eller like viktig, vekst i eksisterende næringsliv, må vi i kommunen legge til rette for det.

STÅR PÅ: Ordfører Kamilla Thue og Eidskog kommune jobber for å få vekst i kommunen.
STÅR PÅ: Ordfører Kamilla Thue og Eidskog kommune jobber for å få vekst i kommunen.

Ordfører Kamilla Thue var klar i talen om at Eidskog kommune har utfordringer, men at de samtidig vil jobbe hardt for å endre situasjonen. – Vi har noen store utfordringer i Eidskog, og noe av det viktigste er å snu en negativ trend når det gjelder befolkningsutvikling og barnetall. For å få til det trenger vi næring og arbeidsplasser, sa ordføreren.
– Det må vi som kommune jobbe knallhardt for å få til. Vi skal legge til rette og være gode på å drive kommunen og dere skal være gode på å drive næring og skape arbeidsplasser, både for dere selv og for andre, sa ordføreren til tilhørerne. – Derfor er jeg glad for at vi har med oss gode krefter som Magnor Næringshage og næringsteamet i kommunen, samt at vi også har regionale partnere som bidrar, sa Thue. – Vi må ha regulerte områder og vi har satt av i budsjettene våre fra 2017, og de neste fire årene at vi skal bruke 1,5 millioner kroner for å regulere til næringsutvikling slik at vi har alt klart. For hvis det er bedrifter som ønsker seg hit til regionen skal Eidskog være konkurransedyktig, ikke bare mot Kongsvingerregionen, men også andre deler av landet, sa Thue.

« Tilbake til arkivet