Et av landets største industribesøk

Magnor næringshage og 7sterke inviterer 2. mai 700 åttendeklassinger til et av landets største industribesøk.  38 bedrifter i 7 kommuner i Glåmdal-regionen stiller som vertskap. Mået er å vise frem attraktive, lokale arbeidsplasser.

Det er fjerde året på rad at ungdommen inviteres på industribesøk for å vise frem hva regionen kan by på av kjente merkevarer og spennende arbeidsplasser.  Industrien trenger kvalifisert arbeidsplasser og dette er en fin måte å vise frem bedriftene trenger og hva hver enkelt bedrift bidrar med til lokalsamfunnet.  Og målsetningen med prosjektet er at flere velger en utdanning med kompetanse som industrien trenger.

Nytt av året er en konkurranse der elvene skal skrive en reportasje om bedriftene de besøker. Beste reportasje på hver skole og beste reportasje totalt kåres. Konkurransen er i samarbeid med lokalavisa Glåmdalen.

Fakta:

  • Initiert av 7sterke i 2010.
  • Arrangementet er mulig med RDA-midler
  • Magnor Næringshage står for organiseringen og det regionale ansvaret for samarbeid mellom næringsliv og skole.
  • Elevene blir delt inn i elevegrupper og hver elevgruppe besøker 2 bedrifter utenfor hjemkommunen.

Industrien i regionen har ca 2700 arbeidsplasser fordelt på 70 bedrifter og omsetter for ca 5,5 mrd kroner.

Le hele pressemeldingen her.

 

7sterkeoversikt
Dette er industrien i Sør-Hedmark
« Tilbake til arkivet