“Helt Sjef”-pris til Landsbybakeren i Dokka.

Kim Aleksander Larsen Røbergshagen ble torsdag 15.11 kåret til “Helt Sjef”. Han er 24 år og er allerede eier og styreleder for Landsbybakeren AS og Bua Poteter AS. Landsbybakeren er en målbedrift for Landsbyen Næringshage i Dokka.

Juryen mener Kim er et enestående eksempel på hva man kan få til om man har en drøm, er motivert, ambisiøs og har en vilje av stål! Helt Sjef er en ny arbeidslivs- og inspirasjonspris for ungdom. Prisen deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

Blant nesten 400 nominerte fra hele landet, gikk den unge gründeren like godt bort og vant tittelen «Helt Sjef».

– Dette er kjempemoro, og litt uvirkelig. Det betyr mye for meg at folk setter pris på det jeg driver med, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle gå helt til topps, sier en strålende glad og fornøyd prisvinner. Torsdag ettermiddag fikk han tildelt premien på Ledernes høstkonferanse på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo av juryformann og IT-gründer Shahzad Rana.

Betyr et stort løft

Helt Sjef er en ny arbeidslivs- og inspirasjonspris for ungdom. Prisen deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. Helt Sjef-prisen skal hylle ungdommens engasjement, lederevner og ståpåvilje og er et samarbeid mellom ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne.

Premien er 10.000 kroner til karrieresatsing og en inspirasjonstur til Stockholm.

Løftet fram nyskapere

Juryen har bestått av blant andre Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, rapperen Kaveh og Karolina Kvilhaug i JobbUnder18, og begrunner valget av vinneren slik;

– Vinneren har gründet sin egen bedrift og engasjert seg i lokalmiljøet – både forretningsmessig og innen politikken.

Som en forkjemper for lokal og kortreist mat, har vinneren jobbet for økt turisme i hjemkommunen og har planer om å utvide driften av selskapet sitt i framtiden.

Vinneren av Helt Sjef er et godt eksempel på hva man kan få til, om man har en drøm, er motivert, ambisiøs og har vilje av stål.

Skal utvikle bedriften

Landsbyen Næringshage har bistått Kim Aleksander med etableringen og utviklingen av bedriften. Selv om han nå er mottaker av en gjev pris, har Kim Aleksander ikke tenkt å hvile altfor lenge på laurbærene. Han har lange arbeidsdager og mange tanker om framtiden.

– Mitt mål er å åpne flere utsalg for ekte bakervarer fra Landsbybaker`n, og flere utsalg for Bua poteter. Jeg håper også at jeg kan få startet opp en restaurant som blir kjent for kvalitet og god lokal mat. Jeg skal bygge opp Landsbybaker`n til å bli en merkevare for hjemmelagde, gode og sunne produkter, og jeg håper å bidra til at Dokka får flere turister og reisendereisende hit, og hjulpet de med å bygge videre på merkevaren Landsby, forteller den glade vinneren, som nå er Helt Sjef.

Kilde: OA

« Tilbake til arkivet