En ekstra glad laks!

Det hele startet med at Vidar Garnvik var lei av å lete etter god røkt laks.  Han bestemte seg for selv å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk. Det ble mye testing før den endelige oppskriften var på plass.

En Abu røykovn fra Vestnes Industrier var det første verktøyet. Produktet som ble solgt til venner/kolleger ble så godt mottatt at vi så oss nødt til å bygge om garasjen vår. Garnviks Røkeri ble etablert i januar 2014 med en visjon om å levere lokalprodusert sjømat laget av ekte råvarer. Forretningsideen vår er ”Ekte varer med god smak til kvalitetsbevisste kunder”.

laks1Det er viktig for oss å fokusere på verdigrunnlaget vårt, som er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap. Både i nærmiljø og regionen ellers er det lokalmatprodusenter og kjennere vi har fått god kontakt med. Dette hjelper oss i utviklingen av både produkter og selve bedriften. Vi jobber hver dag  med fokus på kvalitet og krav til råvarer og ønsker å vokse som leverandør av sjømatprodukter i visshet om at vi holder det vi lover kundene våre. Vi var med i finalen i Det norske måltid, med produktet ”Røkt lakseloins med pepper og cognac”, og det er vi utrolig stolte av.

LaksBitEskeGarnviks Røkeri er måbedrift hos Trøndersk Kystkompetanse (TKK) og synes de har fått veldig god uttelling av å være med på laget hos næringshagen. TKK har hjulpet Garnvik med søknad til kommunalt næringsfond, Bondens Marked og nå snart til Innovasjon Norge i forbindelse med kjøp av produksjonslokaler og og videre produktutvikling. Videre har TKK vært sparringspartner i forskjellige faser i utviklingsarbeidet deres, bidratt med nyttig nettverk og invitert dem med i Mathall Frøya og Hitra og Trøndersk Matfestival. Kjempeviktig for oss som er små å ha næringshagen å spørre om råd og hjelp. Når en starter for seg selv og er veldig alene, trenger man noen å diskutere med og spørre om råd. Garnviks Røkeri jobber aktivt med design på både produkt og innpakning. Emballasje har den lokale grafiske bedriften Vindfang bidratt med design og utvikling på. Skikkelig fornøyd med det! Meny lot seg friste til å ta inn laks fra Garnviks Røkeri og nå er de enda mer begeistrer etter at pakning og produkt er videreutviklet.

Trøndersk Kystkompetanse synes dette er en spennende målbedrift og gleder seg til det videre samarbeidet. Frøya og Hitra er midt i sjømatfatet og vi har fantastiske muligheter for høsting og utvikling av sjømatprodukter her i regionen. Vi er stolte over å ha en slik målbedrift og glade for at Garnviks Røkeri viser at de er målbedrift hos oss på sine hjemmesider.

« Tilbake til arkivet